DESPRE PAROHIA NOASTRA

DESPRE PAROHIA NOASTRA*La cererea credinciosilor ortodocsi romani din Burgos Mitropolia Europei Occidentale si Meridionale de la Paris l-a trimis pe preotul Aurelian Stoica pentu a oficia slujbele in perioada decembrie 2006-ianuarie 2007.

*In aprilie 2007 la Burgos este trimis preotul Alexandru-Claudiu Bodea care oficiaza slujbele in Biserica Catolica San Vicente-Ventilla, cu permisiunea Episcopiei Catolice.

*In urma raportului inaintat de preotul Alexandru Bodea, la 1 iulie 2007 se ia Decizia de Constituire a Parohiei Ortodoxe Romane Burgos cu hramul: Sfintii Apostoli Petru si Pavel

*In decembrie 2007 se semneaza un contract intre Mitropolia Europei Occidentale si Meridionale de la Paris si Episcopia Catolica din Burgos prin care ni se permite oficierea slujbelor in aceeasi biserica San Vicente din Ventilla pentru o perioada de inca 2 ani.

*In februarie 2012, Parohia Ortodoxa Romana din Burgos isi muta sediul in localul situat in Calle Caja de Ahorros Municipal nr.11.10 jun. 2011


RUSALIILE
Acest praznic se sarbatoreste in fiecare an la 50 de zile dupa Sfanta Inviere si la 10 zile dupa Inaltare. Praznicul se sarbatoreste mereu duminica.

Praznicul ne aduce aminte de pogorarea Duhului Sfant asupra Apostolilor in ziua Cincizecimii. De asemenea celebreaza formarea Bisericii in chip vazut prin predica Apostolilor si botezarea miilor de credinciosi care in acea zi au crezut in mesajul Evangheliei. Sarbatoarea mai este de asemenea vazuta ca o culme a relevarii Sfintei Treimi.
TROPARUL PRAZNICULUI
Binecuvantat esti, Hristoase, Dumnezeul nostru, Cela ce preaintelepti pe pescari ai aratat, trimitandu-le lor Duhul Sfant, si printr-insii lumea ai vanat, Iubitorule de oameni, marire Tie.

No hay comentarios:

Publicar un comentario